Apollo Vredestein levert banden voor VW Touareg

Volkswagen heeft besloten om de nieuwe Volkswagen Touareg uit te gaan rusten met twee 18 inch premium producten van Vredestein. Dit meldt Apollo Vredestein.

Original Equipment
Zowel de Vredestein Quatrac 5 (allseason-banden) als de Vredestein Ultrac Satin (zomerbanden) zijn uitgekozen als originele uitrusting van de Touareg.
De Quatrac 5 wordt gemonteerd in de maat 255/60 R18 108V. Van deze allseason-band zijn er sinds de introductie in 2014 al ruim vijf miljoen zijn verkocht. De Quatrac 5 garandeert een perfecte grip in bochten en een snelle acceleratie, ook op sneeuw en ijs. Hij is ook voorzien van het Three Peak Mountain Snowflake-symbool, wat aangeeft dat hij voldoet aan de richtlijnen van landen waar winterbanden verplicht zijn.
De Ultrac Satin wordt gemonteerd in de maat 255/60 R18 108W. Hij wordt gekenmerkt door zijn lage rolweerstand, zijn tractieverbeterende hars en Z-vormige groeven in het loopvlak. Deze zorgen voor een uitstekende grip en weglegging op nat wegdek. De zomerband levert daarnaast uitstekende prestaties en verlaagt tegelijkertijd de CO ?-uitstoot.

Strategie
“We zijn trots dat Vredestein is gekozen als OE-merk voor de Volkswagen Touareg in Europa”, aldus Mathias Heimann – President Europe van Apollo Vredestein. “Dit is een belangrijke mijlpaal in de premium- en ultra-high performance-strategie van Vredestein.”

Bron: Bandenportaal