Campagne ‘Geef je banden lucht’ van start

Maandag 11 november is de campagne ‘Geef je banden lucht’ gestart, een initiatief van het ministerie van I&W in samenwerking met o.a. VACO, de RAI-vereniging, ANWB, BOVAG, RECYBEM. De campagne adresseert het probleem dat circa 60% van de Nederlanders op onderspanning rondrijdt.

Simpele bijdrage aan schoner Nederland
Staatssecretaris Stientje Van Veldhoven (Infrastructuur en Milieu): “Ik hoor mensen vaak zeggen: Ja maar wat kan ík nou bijdragen aan een schoner Nederland?’ Nou, dit! Hou je banden op spanning. Het is simpel, zinnig en zuinig. Veilig voor jou, goed voor je portemonnee en het draagt nog bij aan het halen van onze Klimaatdoelen ook. Als alle auto’s met de juiste bandenspanning zouden rondrijden, zouden we zo’n 0,4 Megaton CO2 per jaar aan uitstoot besparen. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van alle huishoudens in de gemeente Groningen.”

Over de campagne
De campagne zal starten op de radio. Tegelijkertijd zal online campagne worden gevoerd via geefjebandenlucht.nl. Ten slotte worden bandenteams ingezet om banden op spanning te brengen.

Bron: VACO