Conti en Dunlop winnen in ANWB Winterbandentest 2018

Winterbanden scoren in het algemeen voldoende, maar slechts weinig krijgen het predicaat ‘goed’. Dit meldt de ANWB naar aanleiding van de ANWB Winterbandentest.

Twee bandenmaten
Dit jaar namen de onderzoekers twee bandenmaten onder de loep. Slechts twee merken – Continental en Dunlop – zijn de enige die in beide categorieën vier sterren wisten te behalen.
Van de bandenmaat 205/55 R 16 H, één van de meest verkochte bandenmaten, behaalden drie banden vier sterren. Dit zijn de Continental WinterContact TS860, Goodyear UltraGrip 9 en Dunlop Winter Sport 5. Elf banden behaalden drie sterren en éen band haalde slechts één ster en wordt hierdoor afgeraden; de Laufenn I FIT LW31.
In de maat 175/65 R 14 T bereikten twee banden een score van vier sterren; Continental WinterContact TS860 en Dunlop Winter Response 2. Acht banden haalden een resultaat van drie sterren en één band wist slechts één  ster te behalen; Nankang Snow SV-3.

Omstandigheden
Alle banden zijn uitvoerig getest op alle mogelijke omstandigheden die op de weg voor kunnen komen, zoals onder droog en nat weer en sneeuw en ijs. Daarnaast wordt gekeken naar eigenschappen als geluid, verbruik, slijtvastheid en duurzaamheid  en rijden op hoge snelheid.

De volledige resultaten van de ANWB Winterbandentest zijn terug te vinden op www.anwb.nl

Bron: Bandenportaal