Dunlop aan kop in winterbandentest

Autoweek testte 51 winterbanden in de populaire maat 195/65 R15. De Wintersport 5 van Dunlop is volgens het blad de beste winterband in deze maat. Het advies is om de Chengshan Montice CSC-901 vanwege een extreem lange remweg (45,5 meter) te laten liggen.

De Dunlop Wintersport 5 rolde dit jaar als winnaar uit de winterbandentest van Autoweek/Autobild. De band kreeg van de testers het predicaat ‘Zeer goed’. Ook de Continental Wintercontact TS860, de Kléber Krisalp HP3 en de Fulda Kristall Control HP2 haalden de maximale score. De winterbanden van Dunlop en Continental eindigden dit jaar ook bovenaan in de test van ANWB/ADAC.

“De Dunlop Winter Sport 5 (91 H) is een voorbeeldige premiumband zonder tekortkomingen”, vinden de testers. “Stabiele handeling bij alle weersomstandigheden, precies stuurgedrag met goede feedback, de beste prijs-kwaliteit-levensduur verhouding en een remweg op nat van 34,8 meter, op sneeuw 28,1 meter.”

In totaal werden er 51 winterbanden getest in de maat 195/65 R15, een maat die onder meer te vinden is onder populaire middenklassers als de Volkswagen Golf en de Peugeot 308. Autobild testte onlangs ook tien verschillende Ultra High Performance banden in de maat 245/45 R18 V. Hierbij won de Vredestein Wintrac Pro.

Bron: Automotive