Hankook presenteert nieuwe Ventus S1 evo 3 in Essen

Hankook presenteert dit jaar tijdens de Essen Motor Show (1 t/m 9 december 2018) haar nieuwe Ultra-High-Performance banden Ventus S1 evo 3. Dit laat de bandenproducent weten.

UHP-banden
Het is voor de 14e keer dat de bandenfabrikant op het evenement in Essen vertegenwoordigd is. Traditioneel ligt de focus van de bandenfabrikant bij dit evenement op de Ultra-High-Performance-banden. De nieuwe high-en band S1 evo 3 voor personenauto’s en SUV’s zal vanaf het voorjaar van 2019 op de Europese markt worden aangeboden. Er worden in eerste instantie in 72 maten van 17 tot 22 inch.

Conceptbanden
Tevens presenteert de bandenfabrikant voor het eerst in Europa twee nieuwe conceptbanden, die in samenwerking met het Royal College of Art in London werden ontwikkeld. Dit zijn de “Aeroflow”, een futuristische raceband voor formule-auto’s met een maximale down-force en de “Hexonic”, een intelligente band met verschillende sensoren. Deze banden werden in samenwerking met studenten van het Royal College of Art in London, die deelnamen aan een innovatieproject, ontwikkeld. Vooral de “Hexonic” zou oplossingen voor o.a. autonome auto’s in car-sharing-modellen moeten bieden.

Hankook is in Essen aanwezig op beursstand 7A16 in hal 7.

Bron: Bandenportaal