BANDENOMZET IN AANTALLEN GELIJK

De komende maanden zal duidelijk worden of het mindere aantal gereden kilometers van invloed zal zijn op de aftersalesomzet van het autobedrijf. Het bandenvolume in het zojuist afgesloten eerste kwartaal zegt daar nog niets over.

De bandenomzet in het eerste kwartaal van 2021 is ondanks de valse start van januari toch nog goed afgesloten. Wel bleef maart dit jaar wat aantallen betreft iets achter bij dezelfde maand vorig jaar. Onderaan de streep bleef de kwartaalomzet in 2021 gelijk aan die van 2020. Ook het prijspeil bleef op hetzelfde niveau. Dat blijkt uit de cijfers van WESP, afkomstig van de inmiddels ruim 1100, vooral universele, autobedrijven.

Prijspeil

Dat het bandenvolume gelijk is gebleven komt overigens overeen met het aantal uitgevoerde apk’s in de eerste drie maanden van respectievelijk 2020 en 2021. Uit de WESP-cijfers over de laatste tien jaar blijkt een sterk verband tussen de bandenomzet bij het universele autobedrijf en de periodieke keuring. De onderstaande cijfers lijken dat verband te bevestigen.

 

 

 

Bron: Aftersalesmagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *