LAURA SEEGERS (VACO) GEEFT STARTSEIN CAMPAGNE ‘DE TELLER LOOPT’ VAN KIES DE BESTE BAND

Vandaag geeft Laura Seegers, Algemeen Secretaris VACO, het startsein voor de lancering van nieuwe bandenbesparingstool  ‘De teller loopt‘ van het programma Kies de Beste Band. Deze online tool geeft bedrijven en automobilisten inzicht in hoeveel CO-uitstoot en brandstof zij besparen door hun banden op de juiste spanning te houden.

Hoe werkt de tool
Bedrijven worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het initiatief ‘De teller loopt’. Dit is een digitale meter die – na aanmelding – registreert en visualiseert hoeveel brandstof en CO2  -uitstoot deelnemende bedrijven besparen door hun wagenpark met de juiste bandenspanning en banden met het beste bandenlabel te laten rijden. ‘De teller loopt’ geeft deelnemers ook de tools om dit te doen. Ook automobilisten kunnen zich aanmelden en eenvoudig hun besparing zien.

Het belang van de juiste bandenspanning  
De helft van alle Nederlanders checkt zijn bandenspanning minder dan 3 keer per jaar, terwijl minstens iedere 2 maanden wordt aanbevolen. Autorijden met de juiste spanning zorgt voor meer grip op de weg, minder brandstofverbruik, minder slijtage van de band en minder CO2-uitstoot.

Het publieksprogramma Kies de Beste Band stimuleert de bewustwording van het belang van de best mogelijke banden.

Bron: VACO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *