Kumho exclusieve bandenleverancier voor Renault Arkana

Kumho wordt de exclusieve leverancier van banden voor de nieuwe Renault Arkana. De Ecsta HS51 komt onder de compacte suv te staan en is primair bedoeld voor de Europese markt.

Volgens de Zuid-Koreaanse bandenfabrikant is de Ecsta hun bestverkopende band in Europa. Bij de meest recente zomerbandtest van het Duitse autoblad ‘Auto Bild’ werd Kumho’s band als beste beoordeeld en kreeg het de beoordeling ‘voorbeeldig’. De Ecsta gebruikt ook speciale hars voor betere remresultaten. De ontwikkeling van de band is verder tot stand gekomen met behulp van een simulatieprogramma voor virtuele productontwikkeling.

“Wij zijn blij dat wij de banden voor de nieuwe Arkana mogen leveren. De trend dat er steeds meer suv’s verkocht worden en minder sedans blijft doorzetten. Daarom blijven wij ernaar streven om steeds betere suv-banden te produceren voor onze klanten”, vertelt Kim Insoo, vicepresident OE sales bij Kumho, in een persbericht.

Arkana

De Arkana werd in maart 2020, in Zuid-Korea, geïntroduceerd als de XM3. Vanwege de populariteit van dit model werd besloten om de XM3 ook in Europa te verkopen onder de naam ‘Arkana’. In april 2021 maakte de Arkana al 76 procent van de maandelijkse export van Renault Samsung uit. Daarom zijn er plannen om dit model ook naar andere markten te brengen, zoals Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Bron: Bandenportaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *