Continental levert banden Mustang Mach-E

Continental gaat banden leveren voor de Ford Mustang Mach-E. Onder de elektrische auto van Ford komt de Premiumcontact 6 te liggen. Volgens de fabrikant is deze band vooral voor sportief, maar ook comfortabel rijden bedoeld. Vanwege een lage rolweerstand zou de range van EV’s ook hierdoor verbeterd moeten worden.

Volgens het Duitse bandenmerk is de Premiumcontact speciaal voor sedans en sportieve suv’s ontworpen. Continental stelt dat verbruik, levensduur, handling en comfort tot vijftien procent verbeterd zijn, ten opzichte van het vorige model. Om deze verbeteringen te bereiken geeft de fabrikant aan dat er in de ontwikkeling van de band een nieuwe compound is gebruikt. Ook is er opnieuw naar het profiel gekeken, om meer comfort te bereiken. “Aanbieders van EV’s zoals de Ford Mustang Mach-E hechten waarde aan handling, stuurprecisie en veiligheid bij hoge snelheden. Bovendien vergroot een lage rolweerstand de actieradius van het voertuig”, vertelt Andreas Schlenke, bandenontwikkelaar bij Continental, in een persbericht.

Meer banden

Schlenke stelt dat de Premiumcontact 6 niet de enige band voor EV’s is bij Continental: “Integendeel, we werken al meer dan tien jaar aan de ontwikkeling van ons bestaande portfolio, zodat ze voldoen aan de eisen van alle elektrische voertuigen. Tegelijkertijd moeten ze in staat zijn om de uitstoot van voertuigen met verbrandingsmotor duurzaam te verminderen.” Alle banden die geleverd worden voor de Ford Mustang Mach-E hebben een rolweerstandsklasse A. Deze klasse is volgens het EU-bandenlabel de hoogste waardering.

Bron: Bandenportaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *