VOORBEREIDEN BANDENWISSELWEKEN – MODELOVEREENKOMSTEN BANDENOPSLAG, VERHUUR WINTERBANDEN EN SNEEUWKETTINGEN

Advies: maak gebruik van de juridisch gecheckte modelovereenkomsten van VACO over onder meer bandenopslag en de verhuur van winterbanden en sneeuwkettingen. Daarmee legt u de afspraken met uw klanten op heldere wijze vast en voorkomt u misverstanden. Bovendien kunt u op de overeenkomst terugvallen bij een eventueel verschil van mening.

Bandenopslag
Veel klanten die winterbanden laten monteren, laten hun zomerbanden of zomerset opslaan bij hun VACO bandenspecialist. Met het Servicecontract opslag winter- en zomerbanden legt u uw afspraken met uw klanten vast.
Attentiepunt: Auto’s die zijn voorzien van direct TPMS, beschikken over sensoren met een batterij met een levensduur van circa vijf tot zeven jaar. Controleer de status van de batterijen bij elk bezoek van klanten met direct TPMS, met name voordat u een zomerset van een klant opslaat.

Verhuur winterbanden en sneeuwkettingen
Verhuurt u winterbanden, sneeuwkettingen of andere gebruiksproducten? Gebruik dan de modelovereenkomst voor de verhuur van winterbanden, sneeuwkettingen en skiboxen.

Vergeet uw website niet
Als u niet communiceert dat u bijvoorbeeld winterbanden verhuurt, dan zal uw klantenkring er ook niet om vragen. Maak er dus melding van op uw website en via uw social media kanalen, zoals Facebook.

VACO dealerlocator
Automobilisten kunnen op de VACO dealerlocator een VACO-erkende bandenspecialist in hun buurt zoeken. De dealerlocator bevat ook een filter voor producten en diensten, bijvoorbeeld winterbandenverhuur. Staan niet al uw producten en diensten vermeld? Geef dit aan ons door via info@vaco.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *