82 PROCENT BANDEN NIET OP SPANNING

Een recente peiling van banden- en onderhoudsketen Profile onder 1682 personenauto’s van één jaar of ouder op negen verschillende Nederlandse parkeerplaatsen wijst uit dat 82 procent van de banden niet de juiste spanning heeft. 11 procent van de banden was te hard, 71 procent te zacht.

Bovendien was het gemiddelde bandenprofiel ten opzichte van de vorige meting in juni dit jaar afgenomen van 2,4 millimeter naar 2,1 millimeter. Men beveelt een minimumprofieldiepte aan van 2 millimeter voor zomerbanden en 4 millimeter voor winterbanden.

Online

Naast de fysieke peiling hield Profile ook een poll onder websitebezoekers. Daaruit blijkt dat bijna 40 procent van de bijna duizend respondenten de bandenspanning niet elke twee maanden controleert. Ook online onderzoek onder ruim zevenduizend respondenten bevestigt dit beeld; 74 procent checkt de bandenspanning niet of soms en slechts 26 procent controleert dit elke twee maanden, zoals wordt aanbevolen.

Bandenbewustzijn

“Deze cijfers laten zien dat het bandenbewustzijn nog veel te wensen over laat. Zonde, want met de juiste bandenspanning en goed profiel is het een stuk veiliger en duurzamer op onze wegen. Het is dan ook van belang om dit blijvend onder de aandacht te brengen.”

Bron: Aftersalesmagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *