VOORBEREIDEN BANDENWISSELWEKEN – TIPS VOOR PIEKMOMENTEN

Tijdens de Bandenwisselweken ervaren bandenservicebedrijven een piek in hun werkzaamheden. Wat kunt u doen om deze periode goed door te komen?

 1. Zorg dat uw materiaal, zoals machines en gereedschappen, goed werkt en zo nodig onderhoud heeft gehad. Controleer ook of alles wat u nodig heeft en verbruikt nog in voldoende mate aanwezig is.
 2. Het wisselen van banden is zwaar werk en kan belastend zijn voor het lichaam. Maak optimaal gebruik van de beschikbare hulpmiddelen, ook als het in de werkplaats erg druk is.
 3. Het lijkt een open deur, maar toch: zorg voor voldoende personeel in de piekweken. Bekijk hoeveel medewerkers minimaal aanwezig moeten zijn tijdens de piekperiode en maak met medewerkers afspraken over het opnemen van vrije dagen.
 4. Plan niet de hele agenda vol. Dan blijft er ruimte voor onverwachte en urgente verzoeken.
 5. De gezondheid van uw klanten, uw medewerkers en uzelf gaat voor alles. Respecteer dus altijd de corona-adviezen voor klanten en medewerkers. Daarnaast: heeft u voldoende voorraad desinfectiemiddelen, handschoenen en overige gebruiksmiddelen in coronatijd?
 6. Is het extreem druk? Kijk dan met elkaar naar de individuele mogelijkheden voor tijdelijk overwerk. Bekijk ook de mogelijkheden van flexibele begin- en eindtijden en/of goed ingewerkte inleenkrachten. Onverwacht werk kan dan beter worden opgevangen.

Bron: VACO

2 reacties op “VOORBEREIDEN BANDENWISSELWEKEN – TIPS VOOR PIEKMOMENTEN

  • Jolanda van Wouw zegt:

   Beste Ruud,

   In eerste instantie onze excuses voor de late reactie.
   Wel fijn dat we weten dat u het artikel gelezen heeft.
   Deze tips van de VACO delen we graag met onze lezers maar als het voor u in de praktijk niet werkt…Misschien heeft u andere tips? U mag het ons altijd laten weten.

   Met vriendelijke groeten,
   Tyrenet B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.