Hankook en Goodyear beste all-season-makers van 2021

Hankook en Goodyear zijn door Auto Bild uitgeroepen tot “Manufacturer of the Year 2021” in de categorie vierseizoenenbanden. De eerste plek is dit jaar gedeeld tussen de Koreaanse bandenmaker en Goodyear. Deze positie is gebaseerd op de resultaten van eerdere tests uit 2021.

Eerder dit jaar won Hankook’s Kinergy 4S 2 X in de suv-vierseizoenenbandentest van Auto Bild Allrad. In de test voor personenwagens behaalde de Kinergy daarentegen de derde plek. “We bieden onze klanten al meer dan twintig jaar innovatieve vierseizoenenbanden. Hiermee zijn we één van de belangrijkste pioniers in deze productcategorie. Daarom ben ik heel blij dat we de ‘Manufacturer of the Year’-award van Auto Bild hebben gekregen. Deze testen tonen aan dat onze Kinergy-familie alleskunners zijn”, vertelt Sanghoon Lee, president van Hankook Europa, in een persbericht.

Volgens de maker combineert de Kinergy de specifieke winter- en zomerkenmerken van een band zonder temperatuur gerelateerde vermindering van prestaties. De uitgevers van Auto Bild Allrad hadden dit oordeel voor de band klaar: “Het bestaat echt, de enige band die veilig is om in alle weersomstandigheden te rijden. De winnende band is een voorbeeldig compromis.” De personenwagenversie moet door zijn richting gebonden profiel ontwerp meer grip onder moeilijke omstandigheden bieden. De V-vormige, in elkaar grijpende profielblokken zorgen echter ook voor meer rijstabiliteit. Daarnaast helpen brede, tweetraps centrale drainagegroeven, om water weg te werken. Hierdoor kan de band beter tegen aquaplaning. De profielsamenstelling is gemaakt van een verrijkte silica-polymeerverbinding. Daarom biedt het materiaal betere grip bij natte omstandigheden.

Bron: Bandenportaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *