Hankook pakt eerste plaats in Britse vierseizoenentest

Hankook wint met zijn Kinergy 4S 2 de eerste plaats in de vierseizoenenbanden-test 2021 van Auto Express. Eerder dit jaar won de bandenmaker al de zomertest van het Britse autotijdschrift.

In de test nam de Kinergy het op tegen acht andere banden in de maat 205/55 R16. Elke band is beoordeeld op testterreinen in Finland en Duitsland. Hier is zowel naar de grip op nat, en droog wegdek gekeken. Daarnaast is ook de grip in de sneeuw, het afrolgeluid, de rolweerstand en prijs getest. “We zijn enthousiast over het resultaat in de laatste vierseizoenenbanden-test van Auto Express. Ons bedrijf biedt de klanten al meer dan twintig jaar innovatieve vierseizoenenbanden, waarmee we één van de belangrijkste pioniers in deze productsector zijn. Deze beloningen laten onze toewijding zien om chauffeurs te voorzien van veiligheid en betrouwbaarheid in verschillende omstandigheden”, vertelt Sanghoon Lee, president van Hankook Europa, in een persbericht.

“Klanten die deze band hebben besteld, hebben positieve beoordelingen achtergelaten, met een score van 4,5/5. Er werd hier vaak de nadruk gelegd op de sneeuwprestaties van de banden, plus het comfort en de goede brandstofefficiëntie”, stelt Blackcircles.com, de sponsor van de bandentest. De redactie was vooral over de allround-prestaties en prijs van de Kinergy te spreken. Daarentegen merkte het tijdschrift wel op dat de Kinergy’s achilleshiel zijn brandstofverbruik was. Op dit gebied bleek uit de tests dat de Kinergy drie procent meer brandstof verbruikte dan de nummer één op dat gebied (Pirelli Cinturato).

Bron: Bandenportaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *