PIRELLI PRESENTEERT MUZIKALE CAL 2022

Maandag 29 november is de Pirelli Calender 2022 gepresenteerd. Het is de 48ste editie van de iconische kalender, waarvoor de foto’s zijn gemaakt door de Canadese zanger-gitarist Bryan Adams.

Bryan Adams is tevens het december-model. “We kwamen er te laat achter dat we een model tekortkwamen en dus moest ik snel schakelen. De tijdsdruk was sowieso groot, omdat we de nodige reis- en logistieke uitdagingen hadden door de pandemie”, vertelde Adams tijdens de lancering van de Cal 2022.

On the road

De Pirelli Cal 2022 heeft ‘on the road’ als thema meegekregen, een hommage aan de vele artiesten in de wereld die tijdens de pandemie niet, of heel beperkt hun fans konden ontmoeten. Adams: “Op de set van de Cal 2022 herbeleven de muzikanten de momenten van het leven op tournee, van de spanning voor een optreden, over de pauzes tussen repetities en concerten, tot de lange reizen van de ene stad naar de andere en de eenzaamheid van hotelkamers. Het zijn ervaringen die ik zelf goed ken.” Adams zou aanvankelijk de editie van 2021 maken, maar die werd vanwege de pandemie geannuleerd.

Muzikanten

De ‘modellen’ zijn bekende muzikanten, met naast Bryan Adams zelf Iggy Pop, St. Vincent (die ook de cover van de kalender siert), Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Saweetie en Kali Uchis. De foto’s werden afgelopen zomer in slechts drie dagen tijd genomen op twee locaties in Los Angeles (het Palace Theatre en het Chateau Marmont-hotel in Hollywood) en in het Scalinatella-hotel op Capri.

Adams componeerde overigens een nieuw nummer, On the Road, dat hij uiteraard opdraagt aan Pirelli en de Cal in het bijzonder. Volgend jaar bestaat Pirelli 150 jaar. In het kader daarvan werd naast de Cal 2022 een speciaal logo gepresenteerd.

Bron: Aftersales Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *