100 procent duurzaam rubber voor Apollo


Apollo Tyres betrekt al het natuurlijke rubber voor de twee Europese fabrieken in Nederland en Hongarije van bedrijven die zich hebben gecommitteerd aan duurzaamheid in de hele toeleveringsketen.

Deze toezegging is onderdeel van de wereldwijde duurzaamheidsstrategie van Apollo Tyres.

GPSNR
De bedrijven die aan Apollo leveren, vallen binnen het beleidskader van de GPSNR, een organisatie, opgericht in 2018, die zich tot doel heeft gesteld de sociaal-economische en ecologische impact van de waardeketen van natuurlijk rubber te verbeteren. Bij de GPSNR zijn meer dan tweehonderd leden aangesloten, waaronder bandenfabrikanten, autofabrikanten en grondstoffenproducenten.

ISO 20400

Apollo Tyres heeft daarnaast de ISO 20400-certificering voor duurzaamheid behaald, die richtlijnen geeft aan inkoopmanagers voor het integreren van duurzaamheid in de inkoopprocessen van een organisatie. “De wereldwijde vraag naar banden neemt toe, aangedreven door de stijgende autoverkopen en de groei van ride-hailing-diensten, en we zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat wij – en de leveranciers waarop we vertrouwen – op een duurzame manier groeien”, zegt Benoit Rivallant, ceo van Apollo Tyres Europe.

“Natuurlijk rubber is een milieuvriendelijke grondstof, maar alleen als het duurzaam is gewonnen. Het is onze taak om met bedrijven in de hele waardeketen samen te werken om totale transparantie te garanderen en de bandenindustrie te helpen haar milieu- en maatschappelijke impact te beheersen.”

Bron: Aftersalesmagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *