‘Ruim driekwart auto’s rijdt met te lage bandenspanning’

Bij een door Profile en Lekker op Weg georganiseerde bandencheck in Woudenberg bleek 78 procent van de gecontroleerde auto’s met een te lage bandenspanning te rijden.

“Als je je banden op de juiste spanning houdt, rijd je zuiniger. Dat is goed voor je portemonnee én het klimaat, want je stoot ook minder CO₂ uit. Per auto kan er door het opnieuw op spanning brengen van de banden gemiddeld 10 euro per maand bespaard worden,’’ zegt Profile dan ook in een nieuwsbericht.

Om automobilisten hierover te informeren trekt het team van Lekker op Weg het land in. Samen met specialisten van Profile Woudenberg waren zij op 2, 3 en 4 maart met een bandenstraat aanwezig op het parkeerterrein van Hoogvliet. Daar controleerden ze 203 auto’s. Naast de 78 procent van de auto’s waarvan de banden te zacht waren, bleek ook dat 7 auto’s bijna een lekke band hadden en 8 procent aan vervanging toe was. Volgens een eerder onderzoek rijdt 84 procent van de auto’s met een onjuiste bandenspanning.

Profile en Lekker op Weg adviseren automobilisten minstens eens per twee maanden de banden te checken en op spanning te houden. Doe dat het liefst als de banden koud zijn. Controleer verder de banden op scheurtjes, bobbels en schade. Voor automobilisten op winterbanden is het aan te raden tijdig weer naar zomerbanden te wisselen. Dat is nodig als de gemiddelde temperatuur boven de 7 graden uitkomt.

Bron: Bandenportaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *