Tyrenet band cloes-up

OVER ONS

PARTNERS IN BANDEN

Tyrenet is een landelijke verkooporganisatie van merkonafhankelijke en zelfstandige regionale banden- en velgen distributiespecialisten. Tyrenet is landelijk marktleider in het grossieren van banden en velgen. Wij opereren onafhankelijk en leveren een totaalpakket aan producten en diensten. Daarom zijn wij dé partner in banden en wielen voor het retailkanaal.

ONZE VESTIGINGEN

Onze Tyrenet grossiers (vestigingen)  zijn verspreid over heel Nederland. Door deze landelijke dekking zijn wij in staat om ook klantgroepen te bedienen met vestigingen in meerdere regio’s. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een dealerholding, auto-importeur, garageconcept of bandenserviceketen.

Bekijk alle vestigingen
landkaart met Tyrenet vestigingen

GESCHIEDENIS

Tyrenet is opgestart in 1997 als naam voor een centrale inkooporganisatie van een viertal autobandengrossiers met een volume van ongeveer 200.000 banden. In 2000 kreeg Tyrenet een officiëler karakter en vanaf 2002 wijzigde de focus van een inkoop naar een verkoop/ marketing organisatie. In 2004 ziet de Tyrenet Internet Catalogus (TIC) het levenslicht, in eerste instantie als een offline versie. In 2006 wordt er overgegaan naar een B.V. structuur en zijn de aangesloten grossiers de aandeelhouders van de centrale landelijk dekkende organisatie. De grossiers verkopen bij elkaar 400.000 banden per jaar en de TIC is inmiddels een online webshop geworden. Vanaf 2008 zijn de Tyrenetgrossiers ook bandenopslag van zomer- en wintersets gaan verzorgen voor hun klanten. De logistieke administratie daarvan verloopt via de TIC. Vanaf 2012 gaan door de noodzakelijke schaalvergroting grossiers in elkaar op.

Anno 2024 zijn er 4 professionele regionale autobandengrossiers bij Tyrenet aangesloten met 18 vestigingen, met een jaarlijks volume van 975.000 banden en een marktaandeel van 11% van de totale bandenmarkt in Nederland.

Neem contact met ons op
Tyrenet vlag

MET TYRENET ALS PARTNER

Met Tyrenet als partner beschikt u altijd over 1e montage banden, ongeacht het merk. U speelt eenvoudig en snel in op specifieke merkkeuze van zowel leasemaatschappij als consument. Ook bent u in staat om altijd JA te verkopen en bent u niet alleen betrouwbaar, maar ook concurrerend.

Wij streven met onze klanten naar een langdurig partnership, gekenmerkt door een win-win situatie. Door onze klanten professioneel te ondersteunen met het verkopen van banden en wielen kunnen de klanten meer omzet halen uit deze productgroepen.

WAAR STAAT TYRENET VOOR

Tyrenet is uw leverancier, niet uw concurrent. Tyrenet en haar deelnemers zijn goed in het leveren van:

  • het afgesproken product
  • op de afgesproken tijd
  • op de afgesproken plaats
  • tegen de afgesproken prijs